Capçelera
002.jpg
009.jpg
001.jpg
023.jpg
info021.jpg
029.jpg
041.jpg
gimnas009.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/gimnas009.jpg
gimnas050.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/gimnas050.jpg
biblio005.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/biblio005.jpg
biblio021.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/biblio021.jpg
biblio016.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/biblio016.jpg
pisci075.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/pisci075.jpg
menj019.jpg
menj021.jpg
reunioequipcaramelles.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/reunioequipcaramelles.jpg
plvidrieres.jpg
http://www.tallersantjordi.cat/test1/images/tsj/plvidrieres.jpg
L’Associació de pares i familiars de persones amb disminució psíquica “Sant Jordi”, fou creada l’any 1969, per l‘interès d’unes famílies, davant la manca de recursos, d’oferir l’oportunitat d’integració a la societat dels seus familiars amb discapacitat. El Centre es va ubicar inicialment en un local de la Plaça Sant Pere, oferint atenció a una mitjana de 14 persones usuàries fins l’any 1993.
La situació de l’entitat, únic servei adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual (DI) del Districte de Ciutat Vella, i la col·laboració amb una escola d’educació especial del mateix barri, va comportar un creixement de places, fins a 24 l’any 1994.
Poc a poc, els serveis van anar creixent fins arribar l’any 1998 a una capacitat màxima de 40 persones usuàries en el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i 14 persones usuàries en el Servei Ocupacional d’Inserció (SOI).
La majoria de les persones usuàries i les seves famílies, són veïns del barri de Ciutat Vella, encara que algunes persones provenen d’altres districtes de la ciutat.
Amb el temps, el fet que les persones a les que donem suport s’hagin anat fent grans, ha comportat l’aparició de noves necessitats i nous projectes de vida. I amb aquesta situació, l’Associació” va voler donar resposta amb la creació d’un servei d’acolliment residencial.
Aquest servei residencial està adreçat a persones amb disminució psíquica que precisen d’una llar quan ha esdevingut impossible o desaconsellable viure a la seva pròpia, com a conseqüència de problemes derivats de la mateixa disminució, per manca de família o per no disposar de condicions sòcio-familiars i assistencials adequades.
Al gener de 2002, la llar-residència pro disminuïts psíquics “Sant Jordi” comença el servei d´acolliment residencial amb la composició de 10 usuaris. En aquest servei es vol donar èmfasi a una sèrie de valors, actituds i normes per tal d´afavorir la qualitat de vida dels usuaris
En aquests moments, la nostra organització ha apostat pel desenvolupament de” microprojectes” de transformació dels nostres serveis, projectes que ens permeten avançar cap a una model de serveis que reconeguin a la persona amb DID com a ciutadà de ple dret, sota una concepció de la discapacitat centrada en la persona.
Sota aquest model, pensem que la persona amb DID te molt que aportar a la societat, igual que els serveis que els donem suport i que cal actuar en l’entorn per reduir i eliminar les barreres que dificulten la participació i contribució efectiva de la persona a la societat i fomentar la igualtat d’oportunitats.
El tipus de serveis que volem i cap als que volem avançar parteixen de tres premisses: