FOTO 1 APSEl Departament d'Ensenyament considera l'Aprenentatge servei (APS) com la metodologia més adient per dur a terme el Servei comunitari. Es tracta d'una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. En el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

En l'APS hi ha una intencionalitat pedagògica i solidària. És una proposta innovadora que parteix d'elements tan coneguts com el servei voluntari a la comunitat i l'adquisició d'aprenentatges.
L'objectiu és vincular aquesta pràctica a les necessitats del territori i enfortir la xarxa comunitària.

Dins el currículum educatiu de L'Escola Labouré, ubicada dins el barri del Raval de Barcelona, en el Districte de Ciutat Vella, s' inclouen projectes d'aprenentatge-servei.

 

D'aquesta manera s'elabora i s'inicia el projecte d'APS en l'activitat d'estimulació cognitiva. De manera que un grup de tretze joves de 3er i 4rt d'ESO de l'Escola Labouré durant un període de 2 mesos (abril-juny) esdevindran una participació i col·laboració voluntària al Taller Sant Jordi.

FOTO 2 APS

Es pretén realitzar una aproximació comunitària a l'entitat. Per tal de promoure una sensibilització i aprenentatge sobre el sector de població amb discapacitat intel·lectual. Així com que esdevingui una interacció entre usuaris i alumnes.

 

També és important destacar un suport real i útil als monitors en l'activitat d'estimulació cognitiva: preparant cada un dels grups i els materials de l'activitat; en la benvinguda als usuaris i en el desenvolupament de l'activitat.

FOTO 3 APS

Go to top